Algemene kinesitherapie en (orthopedische)revalidatie

Hebt u klachten die u beperken om optimaal te functioneren in het dagelijkse leven of op het werk? Hebt u net een orthopedische ingreep achter de rug? Voor algemene kinesitherapie en (orthopedische) revalidatie bent u bij ons aan het juiste adres. Hiervoor kunt u o.a. bij ons terecht:

  • Nekpijn o.a. trapeziussyndroom
  • Repetitive strain injuries o.a. peesletsels zoals tenniselleboog
  • Lage rugpijn zowel acute klachten (lumbago) als chronisch
  • Prothesen (schouder, elleboog, heup, knie, ..)
  • Heupimpingement
  • Voorste kruisband en meniscus letsels (zowel conservatief als post-operatief)
  • Hielspoor

Aanpak van LIMITS Brugge

We starten vanuit een grondige anamnese waarbij we zoveel mogelijk factoren in kaart brengen die uw klacht mogelijk beïnvloeden. Vervolgens gaan we a.d.h.v een klinisch onderzoek de onderliggende oorzaak van de klacht blootleggen om nadien samen aan de slag te gaan.

In het geval van een orthopedische ingreep is het bij ons van primordiaal belang in direct contact te staan met uw specialist. Dit doen we door verslagen op te sturen of telefonisch contact op te nemen indien nodig. Na de operatie gaan we stap voor stap proberen uw grenzen te verleggen. Het is van belang te weten wat mag, maar vooral te weten wat niet mag direct na een orthopedische ingreep. Wij gidsen u met plezier door dit traject. 

Manuele therapie

Op basis van onze screening zullen wij indien nodig gebruik maken van de nodige manuele technieken om beperkingen van het spier- en gewrichtssysteem op te heffen. Dit gaat van mobilisaties/manipulaties tot myofasciale therapie met o.a. dry needling. Hiermee zorgen we dat u terug uw normale bewegingsvrijheid krijgt en zo opnieuw functioneel wordt.

Functionele oefentherapie

Door de onderliggende oorzaak te achterhalen, proberen we via gerichte, specifieke en functionele oefeningen de ‘weak links’ aan te pakken. Dit kan een gelimiteerde mobiliteit in een bepaald gewricht, een flexibiliteitsprobleem van bepaalde spieren of een onevenwicht in kracht tussen spiergroepen zijn.

Op basis van uw werk, activiteiten of sport proberen wij de oefeningen zo specifiek mogelijk te maken. De bedoeling is om sterker buiten te wandelen, dan toen u binnenkwam.

Aqua revalidatie

Bij ons kan je ook terecht voor aquarevalidatie, hier maken we gebruik van het naburig gelegen zwembad Jan Guilini.

Aquarevalidatie heeft ons een extra tool om reeds in vroege stadia van blessures op een actieve manier te werken en zo het genezingsproces te versnellen zonder enige vorm van schokbelasting.

Tevens wordt dit ook gebruikt als alternatieve trainingsvorm i.k.v. hersteltrainingen of overbelastingsletsels.

Wat doen we?

Algemene kinesitherapie en revalidatie

Spelen er klachten die u beperken optimaal te functioneren in het dagelijkse leven of op het werk? Hebt u net een orthopedische ingreep achter de rug? Voor algemene kinesitherapie en (orthopedische) revalidatie bent u bij ons aan het juiste adres.

Sportkinesitherapie

Bij kinepraktijk LIMITS Brugge kunt u terecht voor iedere sportblessure. We gaan na een grondige anamnese en onderzoek de oorzaak van uw klacht blootleggen. Vervolgens gaan we samen aan de slag met één gemeenschappelijk doel: terug pijnvrij bewegen.

Training

Hebt u het gevoel dat u de laatste procentjes tekort komt om op het hoogste niveau te presteren? Hebt u net een hele vervelende periode meegemaakt vol blessures? Of wil u blessures ten allen tijde zoveel mogelijk vermijden? Dan is onze personal training en screening iets voor u.