Revalidatie bij LIMITS Brugge

Revalidatie is een cruciaal onderdeel van het herstelproces na een blessure, operatie of aandoening.

Bij LIMITS Brugge kunt u terecht voor iedere sport- en orthopedische blessure. Of u nu uw werk wil hervatten, terug een halve marathon wil lopen of terug op het hoogste niveau uw sport wilt beoefenen,bij ons kan het allemaal.

revalidatie

Aanpak?

Aan de hand van wetenschappelijk onderbouwde en gestandaardiseerde testen voeren we een uitgebreide screening uit om zo de onderliggende oorzaak te bepalen en een behandelplan op te stellen op maat van het individu. Dit doen we om de revalidatie zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Hoe?

Manuele therapie

Op basis van onze screening zullen wij indien nodig gebruik maken van de nodige manuele technieken om beperkingen van het spier- en gewrichtssysteem op te heffen. Dit gaat van mobilisaties/manipulaties tot myofasciale therapie met o.a. dry needling. Hiermee zorgen we dat u terug uw normale bewegingsvrijheid krijgt en zo opnieuw functioneel wordt.

Functionele oefentherapie

Door de onderliggende oorzaak te achterhalen, proberen we via gerichte, specifieke en functionele oefeningen de ‘weak links’ aan te pakken. Dit kan een gelimiteerde mobiliteit in een bepaald gewricht, een flexibiliteitsprobleem van bepaalde spieren of een onevenwicht in kracht tussen spiergroepen zijn.

Op basis van uw werk, activiteiten of sport proberen wij de oefeningen zo specifiek mogelijk te maken. De bedoeling is om sterker buiten te wandelen, dan toen u binnenkwam.

Aqua revalidatie

Bij ons kan je ook terecht voor aquarevalidatie, hier maken we gebruik van het naburig gelegen zwembad Jan Guilini.

Aquarevalidatie heeft ons een extra tool om reeds in vroege stadia van blessures op een actieve manier te werken en zo het genezingsproces te versnellen zonder enige vorm van schokbelasting.

Tevens wordt dit ook gebruikt als alternatieve trainingsvorm i.k.v. hersteltrainingen of overbelastingsletsels.

Veld revalidatie

Bent u sporter of topsporter? Om de overgang naar het hoogste niveau zo vlot mogelijk te laten verlopen, maken wij gebruik van veldrevalidatie. Dit met de bedoeling om het herval van blessures zoveel mogelijk te minimaliseren. Hierbij gaan we samen met u het veld in om zoveel mogelijk sportspecifieke bewegingen na te bootsen en progressief de intensiteit te verhogen om de overgang naar het competitieve vlot te laten verlopen.

Wat doen we?

Algemene kinesitherapie en revalidatie

Spelen er klachten die u beperken optimaal te functioneren in het dagelijkse leven of op het werk? Hebt u net een orthopedische ingreep achter de rug? Voor algemene kinesitherapie en (orthopedische) revalidatie bent u bij ons aan het juiste adres.

Sportkinesitherapie

Bij kinepraktijk LIMITS Brugge kunt u terecht voor iedere sportblessure. We gaan na een grondige anamnese en onderzoek de oorzaak van uw klacht blootleggen. Vervolgens gaan we samen aan de slag met één gemeenschappelijk doel: terug pijnvrij bewegen.

Training

Hebt u het gevoel dat u de laatste procentjes tekort komt om op het hoogste niveau te presteren? Hebt u net een hele vervelende periode meegemaakt vol blessures? Of wil u blessures ten allen tijde zoveel mogelijk vermijden? Dan is onze personal training en screening iets voor u.